Viktigt att vi rör på oss

Visst är det trevligt att sitta på en sportbar och avnjuta både god mat och underbar sport. Men det är viktigt att vi rör på oss också. Vi har allt mer stillasittande arbeten och för att våra kroppar må bra så gäller det att vi hittar någon fysisk aktivitet.

Alla har vi olika förutsättningar när det kommer till träning. Att hitta sin typ av träning kan vara lite speciellt. Det beror mycket på vad man tycker om att hålla på med. Några av oss tycker om att vara ute i friska luften och då kan cykling vara ett alternativ. Alla har inte löparben utan tycker att cykel är det som passar bättre. Det är en skonsam träningsform som passar de flesta. Då vi pratar om skonsam träning så kan även simning räknas in bland dessa.

Oavsett vad man väljer så gäller det att man gillar den träning man börjar med. Lusten till att träna är viktig så se till att göra träning lustfylld så kommer du att hålla i den länge. Det är också viktigt att vila mellan dina träningspass. Det är då kroppen återhämtar sig och bygger sin styrka. Muskler som inte får vila kommer inte att tillslut vara mottaglig för den träning som utförs. Lycka till med att hitta din träningsform.