Välj sida inför nästa El Clásico

En fotbolls händelse i den spanska ligan, La Liga, som alltid för med sig lite extra tryck,  är de återkommande mötena mellan de båda storlagen FC Barcelona och Real Madrid C.F. Om du som fotbollsintresserad flugit under radarn och på något vis lyckats missa uppståndelsen kring dessa matcher vill vi härmed göra er uppmärksamma på att lyfta blicken och att komma in i matchen. Det är hög tid att välja sida och bekänna dina färger inför nästa möte av El Clásico.

El Clásico är enligt oss här på sidan ett alldeles för intressant fotbolls evenemang för att missa, något som större delen av fotbollsvärlden sedan länge förstått. Definitionen av El Clásico var från början något annat än vad det är idag, då endast möten i de spanska mästerskapen räknades inom ramen för begreppet, men numera har det generaliserats och innefattar samtliga möten lagen emellan.

Det kan vara en väldigt rolig grej att göra det som tradition med vännerna att tillsammans besöka stadens bästa sportbar, äta en god bit mat, titta på fantastisk fotboll och att dela upp er någorlunda så hälften ställer sig på det ena lagets sida och hälften på det andra. Vill man verkligen gå hela vägen i detta avseende, kan du till och med välja att bära ditt lags färger, och vem vet, tids nog kanske du utvecklas till ett fullfjädrat fan och då passar det sig alldeles utmärkt att redan vara utrustad på ett korrekt vis!

Något som är trevligt historiskt sett, är det faktum att de båda lagen spelat oerhört jämt, vilket såklart gör allting än mer spännande inför matcherna. Beroende på hur man räknar kan man faktiskt säga att de båda leder. Räknar man antalet totala vinster så är Barcelona det lag som leder räkningen, men ser man istället till antalet riktiga tävlingsmatcher vänder skutan snabbt om och placerar Real Madrid som ledare i sammandrabbningarna.

Vi hoppas att denna tradition i fotbollsvärlden kommer hålla i sig under en lång tid framöver och glädja fotbollsfans i många herrans år därtill.