Träning

Att cykla ger bra träning

Alla vet vi att röra på sig är bra, men hur ska man motivera sig att börja träna. Det kan finnas ett visst motstånd om man inte är i så god fysisk form. Men det finns hopp, ingenting är omöjligt, en del saker är bara lite svårare och jobbigare i början.

För det första, ta små små steg när du börja träna. Öka allt eftersom så kommer allt att gå mycket lättare. Börja med korta lätta promenader som du successivt ökar både längden och intensiteten i, blir du inte varm i kroppen så öka takten så förbränner du mer. Efter ett par veckor kommer du att känna skillnad. Vardagsmotionen är inte att förringa, dammsugning, promenad till jobbet eller med hunden. Allt kan du räkna med kommer att hjälpa dig till ett mer fysiskt liv.

När du väl kommit igång med din träning och du känner att konditionen har blivit betydligt bättre så kan du öka din träning mer och mer. Har du en lite längre sträcka till jobbet, skaffa dig en cykel som du kan använda till och från jobbet. En bra standardcykel hittar du hos Länna Sport. Du kan även köpa hem lite träningsredskap som till exempel hantlar och fitnessbollar, sådan produkter och mycket mer lagerför även Länna Sport. Här är länken till den sidan!

Skulle du efter ett tag tycka att du inte får något resultat av din egen träning hemma, så kolla upp något bra gym i din närhet och prata med dessa. Det kan hjälpa dig att lägga upp träningsprogram som passar just dig. På gym finns även möjlighet till gruppträningar som spinning och andra fysiskt krävande övningar. Fysisk träning är bra för vår hälsa, kolla in denna rapport som SBU (Statens beredning för medicinsk utvärdering) har gjort. En fysisk livsstil minskar risken för att utveckla hjärt- kärlsjukdomar men även diabetes och andra sjukdomar.