Sveriges 10 största hockeyarenor

En kväll på en bra hockeyarena är minst sagt en trevlig upplevelse. Och medan det finns många sådana att besöka i hockeylandet Sverige tänkte vi här ta en snabb titt på våra 10 största.

1. Globen (13 850)

Globen kommer ju föga förvånande in på förstaplats med plats för nästan 14 000 personer i publiken. Och medan det inte finns något traditionellt lag i någon av våra hockeyligor som har det som hemmaplan kan man säga att det är landslagets hemmaarena.

2. Malmö Arena ( 12 600)

Malmö kammar hem andraplatsen på listan och inte långt bakom globen heller. Detta är så klart Malmö Redhawks hem och var en av de mest moderna arenorna kring tiden då den byggdes.

3. Scandinavium (12 044)

Scandinavium i Göteborg kommer in på tredje plats och här spelar som säkert många redan vet Frölunda HC. Det är en av våra äldre arenor på denna lista då den invigdes redan 1971.

4. Löfbergs Arena (8 500)

Löfbergs Arena i Karlstad är hemmet för Färjestad BK, vårt mest vinnande hockeylag sedan SHL startade och en av endast två lag som aldrig missat en säsong sedan dess heller.

5. Saab Arena (8 500)

Saab Arena, tidigare känt som Cloetta Center, ligger i Linköping och är då hemmaplan för ingen annan än Linköping HC.

6. Hovet (8 094)

Hovet är vår andra Stockholmsarena på listan och är i särklass den äldsta av dem. Den invigdes 1955 och är hem för inte bara AIK utan även Djurgårdes IF.

7. Gavlerinken Arena (7 909)

Gavlerinken Arena, tidigare Läkerol Arena, ligger i Gävle och här håller det andra laget som aldrig missat en säsong i SHL till: Brynäs IF. Arenan är också en veteranare som invigdes 1967.

8. Tegera Arena (7 650)

Tegera Arena finner vi i Leksand och det är ju förstås där Leksands IF spelar.

9. Fjällräven Center (7 600)

Fjällräven Center kan man besöka i Örnsköldsvik och det är Modo Hockey som är hemmalaget här.

10. Frölundaborgs isstadion (7 527)

Frölundaborgs isstadion kommer in på tiondeplats och här spelar så klart Frölunda HC. Arenan delar invigningsår med Gavlerinken Arena.