Support

Att vara support är en sportterm som talar om åskådarna och fansen som en viss sport eller en viss klubb har. En supporter stöder klubben och dess verksamhet utan att vara en direkt del av den. Vem som helst kan bli en supporter.

Man brukar hålla isär begreppen supporter och fan fastän de är väldigt snarlika varandra i fråga om betydelse. Fans är dock mer en hänvisning till folk som uppskattar musik och artister, samt skådespelare.

En supporter har ett favoritlag som den stödjer. Vissa supporters är bara med i medgångarna medan andra känner större passion och engagemang till sin klubb är med vad som än kommer. De mest passionerade supportrarna kommer att vara åskådarna man ser på varje match, som reser med klubben, som står i läktaren även om det är kallt och regnar. På varje match är de klädda i klubbtröjorna och målar sig kanske i ansiktet med favoritklubbens färger.

Många spenderar mycket av sin fritid åt att stödja organisationen och sitt lag. De samlar på sig saker som har med laget att göra. En Arsenalsupporter kan ha samlat på sig mobilskal, muggar, sängkläder, flaggor och babykläder med klubbens logga och färger.

Kiev supporter

Många startar eller går med i klubbar hängivna sitt lag. Dessa klubbar vill sprida deras kärlek för sporten och nätverkar för laget. En supporterklubb brukar ha sin egen läktarplats vid hemmamatchar och är väldigt organiserade. De anordnar olika aktiviteter och möten utanför matcherna. Att vara en del av en klubb har alltid varit åtråvärt. Det skapar samhörighet och hjälper dig att hitta likasinnade som du kanske aldrig skulle ha lärt känna får ni bor på olika sidor av stan eller till och med landet.  Hos Skatteverket kan du läsa mer om hur man startar en idrottsförening om just ditt favoritlag saknar förtjänad support!