Sportbarevent: Super Bowl

Amerikansk fotboll är inte alltför vanlig i svenska TV-sändningar. Det är en av anledningarna till att sportbaren är det bästa alternativet för den som vill följa det absolut största eventet i den amerikanska fotbollssäsongen: Super Bowl. En annan anledning är att Super Bowl är något av en fest och fester upplever man naturligtvis bäst tillsammans med andra likasinnade.

Super Bowl är finalmatchen i NFL, National Football league, och spelas på en söndag antingen i slutet av januari eller i början av februari. Super Bowl Sunday har kommit att bli ett begrepp inom amerikansk kultur – eller snarare en högtidsdag. Man samlas, äter stora mängder mat och njuter av underhållning som omger eventet – bland annat sker flera musikuppträdanden innan matchen och under halvleken.

På grund av tidsskillnaden visas matchen i Sverige normalt runt midnatt och pågår inpå småtimmarna. Matchen upplevs allra bäst på en bar med amerikanskt tema men de flesta sportbarer ordnar amerikanska temakvällar när det är dags. Ät den amerikanska maten men undvik den amerikanska ölen så får du en garanterat trevlig kväll!