Sportbarevent: FA Cup

Alltsedan Tipsextra klev in i svenska vardagsrum på sextiotalet har cupmatcherna haft en alldeles speciell inverkan på tittarna. Så är det nog fortfarande eftersom just de engelska FA cupmatcherna kan ställa alla tips på ända och stöka till det för stryktipparna likaväl som det kan ge gott klirr i kassan för de som vädrat sensationerna.

I FA Cup möts nämligen lag från flera olika engelska ligor. Resultaten är inte alltid förutsägbara och ibland kan ett lag från den lägsta divisionen sopa banan med ett Premier League-lag. Just denna typ av skrällar gör FA Cup, och i synnerhet finalen, mycket populär både bland seriösa tippare och vanliga fotbollsfans.

När man då ser matcher som FA Cupfinalen på sportbaren faller det sig helt naturligt att krydda själva fotbollen med några satsningar. Just speciellt för sportbarer är att där är det lätt att gå samman om spel i så kallade “tipsbolag” vilket ökar både vinstchanser som sammanhållning. Upplevelsen att ha kammat hem en hyfsad slant tillsammans kan inte vara bättre än när man firar segern på baren tillsammans med kompisarna.

FA Cup-finalen spelas den 15 mars i år och liksom inför CL-finalen kan det vara läge att boka bord i god tid.