Sportbarevent: Champions League-finalen

Intresset för internationell fotboll ökade redan på 50-talet då flera svenska spelare blev proffs. När sedan TV:n blev ett alltmer utvecklat media sändes i första hand finalerna i det som hette Europacupen.

När så UEFA skapade Champions Leauge blev detta en mycket populär liga. Alla sportbarer som är värda namnet sänder givetvis dessa bataljer och intresset stegras vartefter gruppspelet närmar sig avgörande. Finalen i Champion’s League betraktas nästan som en högtid av europeiska fotbollsfans.

I år kommer finalen att utspela sig den sjätte juni på Olympiastadion i Berlin. Stadion uppfördes på 30-talet inför olympiaden i Berlin och är numera hem för laget Hertha Berlin. Berlinarna älskar sin fotboll och stämningen på läktarna under CL-finalen lär inspirera även de som inte kan finnas på plats.

CL-finalen är just ett sådant event som bäst upplevs på en sportbar tillsammans med andra fotbollsintresserade. Eftersom den är så populär är det bäst att boka bord i förväg om ni är ett stort sällskap och vill vara säkra på att ni får plats. En brittisk- eller irländskinspirerad pub rekommenderas!