Så här spelar du på fantasybetting

Fantasy betting är en av de sektioner som växer snabbast inom spelsektorn. Här kommer en förklaring av grunderna i denna nya stora trend inom spelvärlden.

Vad är fantasybetting?

Fantasybetting kommer ifrån USA och runt 50 miljoner amerikaner spelar på denna spännande form av sportsbetting. Fantasy sports kallas också för Daily Fantasy Sports (DFS) och denna spelform är mycket omtyckt speciellt med tanke på att sportsbetting är förbjudet i många stater. I Europa är det tillåtet att spela på sporter men fantasy sports betting spås ändå en ljus framtid.

I Europa så finns det en ganska långvarig tradition av fantasy sports så som basket och fotboll men till skillnad från i USA så är dessa spel ofta säsongsbetonad snarare än den dagliga fantasybetting som sker i USA. Du spelar inte mot en bookmaker eller en dealer när du spelar på fantasy sports. Istället så testar du ditt lag och dina kunskaper mot andra spelare. Spelarrangörerna tjänar pengar på att ta ut avgifter, inte på själva oddsen vid betting. Men nu har detta börjat att ta fart.

Spela på ditt eget fantasilag

Fantasybetting är ett spel som spelas på nätet och de som deltar spelar på ett fantasilag. Du kan köpa spelare till ditt lag som är riktiga spelare och ditt lags prestationer sammanställs precis som om det var ett riktigt lag utifrån vad dina spelare presterar i verkligheten. Det lag som är mest framgångsrikt under en turnering eller en säsong får priser. Kontantpriser delas ut och förutom spänningen med att följa sitt lag så är det chansen att kamma hem vinstpengar som lockar.

De stora ligorna är de mest populär, exempelvis NBA (National Basket League), MLB (Major League Baseball), NHL (National Hockey League) och NFL (National Football League). En virtuell säsong är dock mycket kortare och kan pågå under endast en enda dag, Daily Fantasy Sports (DFS).

Marknadsförare av fantasy sports betonar ofta att genom att ha större kunskaper än ett genomsnittligt fan så kan du öka dina vinstchanser. Även kunskaper om hur fantasy sports fungerar är emellertid viktigt för att ha bra chanser att vinna.