Fobollspub

Inget ont om alla grymma sportbarer här i Sverige, det är utan några tvivel många som håller hög klass. Men vill man åt den där genuina tipsextrakänslan så får man nog ändå göra ett besök i England och någon av alla sportbarer och pubar där.

En sportbar i sitt liv

Det är lite så som Londonsvenskar.com skriver, oavsett vem man är, hur framgångsrik man är eller om man bor i kollektiv så behöver man en sportbar i sitt liv. Och vad vore då bättre än att se till så att denna sportbar håller hus i pubarnas förlovade land, England. Pub- och sportbarkulturen i England är stark och många har en stampub dit de går flera gånger i veckan för att se en match, äta en bit mat och snacka med sina stammispolare.

Pubkulturen

Pubkulturen är definitivt nära kopplad till fotbollen och supporterkulturen. Beroende på var någonstans i exempelvis London som man befinner sig så märker man också att en del pubar har samhörighet med specifika fotbollslag. Är det en pub i Islington så kan du räkna med att den ”tillhör” fansen till fotbollslaget Arsenal. Att snubbla in dit i en Tottenham Hotspur-tröja är således inte någon bra idé. Med tanke på rivaliteten dem emellan så krävs det knappast ens något innanför västen förrän de kommer att mota ut dig från puben. Så är du på en fotbollsresa, se då till att du går in på en pub där människorna har en likadan tröja som du själv.

Hög stämning

Det finns även sportbarer i England/London som är mer inriktade på exempelvis hästsport, tennis och golf, snarare än fotboll, men det är förstås fotbollen som dominerar på tv-apparaterna på de flesta pubarna. Det är utan tvekan en riktigt skön stämning i dessa barer innan och under dessa matcher. Så blir det när riktiga fans samlas för att följa sitt favoritlag och dricka några pints tillsammans.