En månad till hockey-VM

Sommaren kommer allt närmare och många sportintresserade riktar uppmärksamheten mot fotboll och andra sommarsporter. Men det finns några vintersporter som ska avslutas först. Slutspelet i NHL är så klart en av dessa, men idag tänkte vi titta närmare på VM i ishockey som i år spelas i Tyskland och Frankrike.

Världsmästerskapen i ishockey spelas mellan 5:e och 21:a maj och det ser ut att bli en enormt spännande turnering och vi får hoppas att det är många NHL-stjärnor som vill vara med.

Tre Kronor har fått en ganska svår grupp med stora hockeynationer som USA och Ryssland och alltid lika svårspelade Slovakien. Övriga lag i gruppen som Sverige får tampas med är Tyskland, Italien, Danmark och Lettland.

I den andra gruppen är det också flera klassiska hockeygiganter som deltar. Finland och Kanada är de två mest framgångsrika men här finns också Tjeckien, Norge och Schweiz. I botten på gruppen lär Belarus, Slovenien och Frankrike hamna.

För dig som inte vill följa denna VM-fest från tv-soffan finns det många VM-resor för dig som vill följa mästerskapen på plats i Köln eller Paris. Att vara på plats på ett mästerskap är en fantastisk upplevelse och något alla sportfans borde prova någon gång, om plånboken tillåter.

Det blir intressant att se vilket lag Sverige kommer till spel med då mästerskapet pågår parallellt med NHL-slutspelet. Beroende på vilka lag som åker ur Stanley Cup kan alltså Sverige få ett riktigt slagkraftigt lag. Vi får bara hålla tummarna att våra NHL-stjärnor är sugna på att spela VM trots att de just kommit från en lång NHL-säsong.