Bästa tilltuggen till matchen

Den klassiska påsen jordnötter till ölen har tack och lov blivit mer sofistikerad vad gäller själva tilltugget under sportevenemanget på tv. När man bevistar sportbarer bör klassen på vad som inmundigas till drinkarna givetvis stiga ett par snäpp.

Det behöver inte alltid vara plockmat som snittar eller tapas för att stämningen skall matcha de våta dryckerna. Dessutom kan alltför tung mat störa så att man blir däven. Nej, fram för fräscha tilltugg med goda dippsåser.

En bar av rang kan kanske presentera några mer avancerade läckerheter som grissinipinnar som rullats med godsaker. Oftast har man parmaskinka eller närliggande antipasto-tillbehör. Vad som också funnits i första rummet vad tilltugg beträffar är oliver av olika sorter.

För att återkomma till hållningen med lättare och inte alltför mättande drinktillbehör ligger oliven bra till men även mindre ostbollar eller varför inte fyllda champinjoner. Sitter man på en bar av pub-stuk bör man i alla fall prova på pork scratchings – ugnsrostad grissvål. Det är ett klassiskt sportpubstilltugg.