Bästa matchdrinkarna

Under matcherna på sportbaren där man väljer att se evenemanget, kan det lätt bli lite tungt med enbart öldrickande. En eller ett par uppfriskande drinkar kan därför vara på plats både med avseende på kroppens inre funktioner såväl som fräschören.

Vad man bör tänka på i det läget är att inte trycka på med alltför söta drycker eller mycket alkoholstarka. Vindrinkar passar kanske inte alla men det finns ett antal populära drinkar som kan läska väl under exempelvis en lång fotbollsmatch.

Lennart och även Ragnar är två drinkar som på senare tid seglat upp i popularitetslistan. Xanté Original Poire au Cognac är huvudingrediensen, således en päronlikör av klass. I denna bas stänker man i några droppar lime och fyller så upp med Sprite eller liknande.

Det finns flera varianter på denna drink om man byter ut basen men behåller lime och fruktsoda. Ragnar som är döpt efter Anders Ragnar Andersson har Absolut Kurant som grund. För Nisse skall det vara Absolut Mandrin och så landsgrannen från Finland – Pekka – skall det givetvis vara Finlandia och då dess Cranberry-sort.

Därmed kan det vara laddat för match och håller man sig till det som förr i tiden kallades ”lättgrogg”, cirka 2,5 cl av basen och fyller på med is och ett par deciliter dryck, kommer man att kunna följa med i gunget på sportbaren under hela kvällen.